Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
Редактор Модератор форуму
|
Написане: середа лютого 04, 2009 2:06 pm Тема повідомлення: |
|
|
Дотримуватись всіх канонів у вишиванні рушника певною мірою дуже складно бо по-перше вони різняться залежно від регіону, по-друге чим більш заглублюватись в цю тему тим більше знаходиться незрозумілого та загадкового. Тож пропоную Вам врахувати тільки ті нюанси які є загально відомими:
- рушникова тканита має бути цільнотканою (з непереривною ниткою з одного боку до іншого). То б то зв'язані нитки на звороті це не добре.
Про те що починати треба з чоловічої сторони я особисто чую (читаю) вперше. А от рекомендації про те що розпочинати роботу треба в четвер, чула і навіть випробувала, розпочата в зранку в четвер робота вишивається значно швидше й приємніше.
Можна вишивати дрібненьким хрестиком за одну нитку, але здебільшого на такії тканині вишивають за дві нитки. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Натуся
|
Написане: четвер лютого 05, 2009 8:44 am Тема повідомлення: Дуже дякую! |
|
|
Ы ще одне запитання: коли обробляти край? до початку роботи чи після? _________________ Натуся |
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер лютого 05, 2009 6:45 pm Тема повідомлення: |
|
|
Звичайно після _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Натуся
|
Написане: понеділок лютого 09, 2009 8:03 am Тема повідомлення: |
|
|
Щиро дякую! _________________ Натуся |
|
Догори |
|
|
Tanya_smile
|
Написане: середа квітня 29, 2009 10:15 pm Тема повідомлення: |
|
|
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, який рушник має вишивати наречена, а який її мати (під ноги, під коровай, для вінчання, під ікони)? Чи всі рушники повинні бути підрублені вздовж? |
|
Догори |
|
|
|
Написане: вівторок травня 05, 2009 9:43 am Тема повідомлення: |
|
|
Рушники вишиває наречена та вся її рідня по жіночій лінії.
Рушники не мають бути пірубленими то б то полотно має бути цільним.
Також на весільних рушниках не меповино бути мережки.
А взагалі читайте статті про весільні рушники в Настуні №5,6 _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: середа вересня 16, 2009 3:14 am Тема повідомлення: |
|
|
Доброе время суток!
Прошу Вашей помощи.
Столкнулась с такой проблемой - полиняли нитки для рушника с обложки №27. Особенно темно-сиреневые. Все нитки Anchor закуплены по ключу в магазине в моем городе. Линяет №102 и №382 сильно, зеленые тоже кажется немного. Подскажите, пожалуйста, Anchor в вашем магазине, эти же цвета, тоже линяют, или я купила подделку? Не уверена, что правильно выбрала тему, пишу сюда т.к. в этой теме Вы мне отвечали про этот рушник (честно признаться, вопросов с каждым днем все больше ). |
|
Догори |
|
|
|
Написане: середа вересня 16, 2009 8:21 am Тема повідомлення: |
|
|
Стосовно муліне Анкор все дуже просто подивіться на упаковці країну виробника як що це будь що крім европи - вітаю Ви купили підробку!
Зверніться до представницва Виробника ДП Коутс Україна (044) 586-49-68 , 201-49-68 як що хочете повідомити їх про цей факт або якщо нитка всеж таки оригінальна. Хоча якщо ви прали виріб за температури більш ніж 40 градусів за цельсієм то виною в псувані зроблять Вас.
Врятувати рушник можна спробувати виправши його в воді до 40 градусів з використанням не акресивного прального засобу рекомендованому для кольорових речей (засіб краще обрати рідкий л для кольорових речей) після прання полоскати слід в якомога чистішій воді без вмісту хлору та попереднто додавши до води звичайний 9% оцт. Мені так вдавалось врятувати вишивку.
Які ще питання стосовно рушника? _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: середа вересня 16, 2009 11:07 am Тема повідомлення: |
|
|
Добрый день!
Я его не стирала, и спасать особо нечего. Все стало понятно уже при первом распарывании тестовой строчки, я пробовала в какое количество ниток шить - нитка оставляла след. Нитка оставляет след, если ее намочить холодной водой и приложить к ткани. Работу пришлось просто отложить. Страна не указана, вроде бы так и написано, что произведено в станах Европы, точнее попробую посмотреть по коду.
Меня интересует, могут ли это в принципе быть оригинальные нитки? Возможно, это проблема производителя именно для этих цветов? Потому что мне все-таки надо их купить (и как это правильно сделать, ведь и эти я покупала в мгазине "Пряжа", ц. 5,20, а не на лотке на рынке!), а вышивать кировскими мне не нравится - они путаются.
Эти нитки у меня так и остались неиспользованными (кроме совсем маленького кусочка).
Вообще-то с этим рушником столько сложностей, что я сомневаюсь, шить ли его вообще. Я еще не начала шить - а уже такое! Может, это знак какой-то? Хотя вообще я не суеверна... |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: середа вересня 16, 2009 9:48 pm Тема повідомлення: |
|
|
Доброе время суток!
На нитках: 100% cotton, made in EU, coats GmbH Germany.
То, что нитки линяют - достаточно очевидно, даже без стирки. Но не могу же я их щупать в магазине...
В самом деле, если это - Анкор, то я просто в растерянности... Но визуально - на подделку не похоже, к тому же линяют только отдельные цвета, с остальными все в порядке! Я уже в этом магазине на несколько вышивок покупала именно Анкор, и после стирки все ок было (этикетка такая же). |
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер вересня 17, 2009 8:20 am Тема повідомлення: |
|
|
Сподіваюсь Ви розумієте що до жодного виробника ниток ми стосунку не маємо. Якщо хочете порадуйте представників виробника або поверніть в мегазин де купували якщо ще не використали... _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: четвер вересня 17, 2009 8:39 am Тема повідомлення: |
|
|
У меня к Вам претензий нет никаких. Схема качественная, журнал хороший. Конечно же к производителям ниток Вы отношения не имеете. Кроме разве что того, что возможно продаете их нитки в своем магазине и возможно с такими ситуациями сталкивались. Поэтому я решила спросить у Вас совета.
По рушнику: я правильно понимаю, что мелкий виноград у Вас вышит самым темным цветом (который обозначен как "."), хотя на схеме он обозначен как "9"? Или меня подводит зрение и цветопередача с фото? Думала вчера начать его, этот цвет ("9") у меня есть, но посмотрела на фото работы и засомневалась. Мне кажется что на фото работы мелкий узор с виноградом вышит темно-фиолетовым. Вы не помните, случайно?
Заранее большое спасибо.
Производителям я сегодня позвоню обязательно, большое спасибо за телефоны. |
|
Догори |
|
|
|
Написане: п'ятниця вересня 18, 2009 10:39 am Тема повідомлення: |
|
|
По задуму дрібний виноград мав бути світлим, аби не "перебивати" увагу від основного малюнку... Але в відшивці я прошила темнішим не придавши цьому ніякого значення. То ж якщо Ви хочете отримати варіант як на обкладинці то вишивайте дрібний виноград темнішими нитками.
Муліне анкор в нас не продається, для цього є безліч непереборних причин. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: понеділок вересня 21, 2009 8:45 am Тема повідомлення: |
|
|
Спасибо за ответ. |
|
Догори |
|
|
Надія
|
Написане: неділя квітня 18, 2010 7:28 am Тема повідомлення: |
|
|
Вибачте якщо не там викладаю це питання. Я хочу запитати чи можна на весільному рушнику під ноги для благословіння батьками вишивати віночок чорними і червоними нитками? |
|
Догори |
|
|
|
Всі повідомлення, що містять спробу порушення авторського права будь-якого виробника будуть видалятись без попередження
|