Попередня тема :: Наступна тема |
Чи необхідний на сучасному весіллі Весільний рушник? |
Обов'язково! І наречена має вишити його сама. |
|
68% |
[ 13 ] |
Традиція є традиція, але можна й купити. |
|
26% |
[ 5 ] |
Та кому треба ті рушники! |
|
0% |
[ 0 ] |
Та кому треба те весілля! |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Всього голосів : 19 |
|
Автор |
Повідомлення |
Luda
|
Написане: понеділок жовтня 08, 2007 2:45 pm Тема повідомлення: |
|
|
Для Руслани. Тканина зарублюється до початку роботи. А що стосуєсться довжини, то нажаль я не памятаю точно. Як на мене це справа смаку та величини орнаменту який будете вишивати. |
|
Догори |
|
|
karolina
|
Написане: четвер жовтня 18, 2007 1:17 pm Тема повідомлення: |
|
|
Доброго дня!
Підкажіть, будь ласка, ось на схемах вишивки рушників зазначено, що для вишивки потрібно "рушникове полотно в 300 (або 350, або 400 )ниток". Питання: якій ширині полотна відповідають вказані величини?
Буду надзвичайно вдячна за відповідь!
З повагою,
Кароліна |
|
Догори |
|
|
Areebah
|
Написане: неділя жовтня 28, 2007 8:46 am Тема повідомлення: |
|
|
Я купила рушникове полотно поблизу м. Лісова, біле та дуже гарне (1м=12,50 грн). Задоволена. А нитки DMC (Франція) на Петрівці (2,70 грн), там і голки для вишивання (0,6 грн./шт) |
|
Догори |
|
|
Галина
|
Написане: понеділок березня 24, 2008 3:54 pm Тема повідомлення: |
|
|
Запитання до п. Оксани і всіх хто вишивав рушники від "Настуні"
Замовила у Вас схему весільного рушника з ліліями (АВ-01) і зіткнулася з проблемою вибору полотна. Стандартне рушникове полотно 30 см. шириною, я ця схема аж ніяк туди не поміщається (якщо не помиляюсь 290 хрестиків). Купила дуже гарне сорочкове полотно, біленьке і тоненьке, правда ширина вийшла десь 56 см і обрізані краї, а якщо вишивати в одну клітинку то дуже дрібненьке виходить і десь 28 см. Питання на якому вишивали ви той рушник, і чи не заширокий в мене буде по-правилам якщо вишию на 56 см. |
|
Догори |
|
|
Редактор Модератор форуму
|
Написане: вівторок березня 25, 2008 9:38 am Тема повідомлення: |
|
|
Цей рушник (як власне й написано на його схемі) під ноги молодим не підходить його в ідеалі можна використати під коровай, чи для пов'язування рук.
По друге домоткане полотно буває в ширині 50см. і воно ідеально підходить під цей та інші широкі рушники (АВ-01, АВ-09, АВ-10, АВ-11...), нажаль на даний момент його в нас нема але ми його очікуєм найближчим часом. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Янинка
|
Написане: четвер травня 08, 2008 7:47 am Тема повідомлення: |
|
|
Доброго дня усім! Підскажіть будь-ласка де можна знайти Аіду 16 білого кольору розмір 114х70 см імпортного виробництва терміново потрібно.
І підскажіть будь-ласка скільки потрібно на весіллі рушників і для чого саме??? |
|
Догори |
|
|
|
Написане: понеділок травня 12, 2008 4:29 pm Тема повідомлення: |
|
|
Стосовно канви телефони різних магазинів (044) 361-05-23, 592-86-47, 234-16-08, 234-79-96, 531-93-42, 258-05-53
Не обовязково при цьому брати закордону є Українська досить доброї якості.
На весілля треба мінімум 5 рушників: підкоровай, підноги, 2 на ікони, 1 повязувати руки. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Янинка
|
Написане: вівторок травня 13, 2008 7:23 am Тема повідомлення: |
|
|
Дякую за швидку відповідь та за корисну для мене інформацію |
|
Догори |
|
|
|
Написане: вівторок травня 13, 2008 7:44 am Тема повідомлення: |
|
|
Завжди рада допомогти. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Kateryna
|
Написане: субота вересня 13, 2008 9:02 pm Тема повідомлення: |
|
|
Я придбала собі рушник AV-06 -Ц. Та у рекомендаціях до вишивання прочитала, що він не підходить для того, щоб на нього ставали ногами молоді. Який артикул ви можете мені порадити з цієї ж серії, адже вони ці рушники мені так подобаються. |
|
Догори |
|
|
Kateryna
|
Написане: неділя вересня 14, 2008 6:46 pm Тема повідомлення: |
|
|
Ще одне запитання щодо рушника AV-06 -Ц. Узор потрібно вишивати з обох сторін чи лише з однієї? Дякую наперед. |
|
Догори |
|
|
|
Написане: понеділок вересня 15, 2008 9:05 am Тема повідомлення: |
|
|
Орнамент на оній стороні рушника й другій стороні рушника має бути ідентичний. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
natalie.kisil@gmail.com
|
Написане: понеділок жовтня 13, 2008 12:11 pm Тема повідомлення: |
|
|
Редактор написав: | Стосовно канви телефони різних магазинів (044) 361-05-23, 592-86-47, 234-16-08, 234-79-96, 531-93-42, 258-05-53
Не обовязково при цьому брати закордону є Українська досить доброї якості.
На весілля треба мінімум 5 рушників: підкоровай, підноги, 2 на ікони, 1 повязувати руки. |
під коровай старості свому - знаю, під ноги в церкву - теж знаю....а от повязувати руки - це коли, перепрошую, і як? і на ікони - це коли вже вдома будемо, чи на застіллі над головами молодят? мені здавалося, що над молодими один образ висить, з рушником, мама радить на той образ давати рушник з-під ніг, коли ми будемо з церкви їхати на святкування і застілля, дружки скоренько там причіплять рушника, поки ми зайдемо усі до зали. Ой, ну розкажіть будь ласка, бо я заміж не можу вийти ніяк. Тобто можу, але вже щось не дуже хочу |
|
Догори |
|
|
|
Написане: вівторок жовтня 21, 2008 9:22 am Тема повідомлення: |
|
|
Тут для початку би вирішити треба питтання "Виходити чи не виходити", майже Гамлетовське "Бути чи не бути"... Жартую!
Розказую!
Рушник на руки повязують в церкві при вінчанні, та в деяких РАГСах, залежно від регіону!
Рушник під ноги має (бажано) містити калину (символ жіночого начала та продовження роду), виноград (символ достатку), дубове листя з жолудями (символ чоловічого начала, господаря в домі).
Рушники на ікони два переважно для інчання та благословіння, адже під час благословіння мати тримає ікону Богоматері, а Батько ікону Іісуса, й в церкві під час вінчання наречені тримають кожен "свою" ікону.
Я не знаю, як в Вас, в нас над молодими вішають частіше за все батьківські ікони з домашнім рушником, але не залежно від регіону гадаю є різні варіації. Про це ліпше спитатись в батюшки в Вашій церкві. Чи в бабці, мами.
Весілля - досить відповідальний крок в першу чергу перед собою, бо як би там не було, але кожен з нас покладає надію бути щасливим у шлюбі. Тож дрібниць в вирішенні власної долі бути не може. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
natalie.kisil@gmail.com
|
Написане: середа жовтня 22, 2008 4:43 pm Тема повідомлення: |
|
|
про ікони не чула, щоб тримати, про повязування рук - теж. сестру продала заміж, в багатьох роличів була, а тут - опа! і сюрприз. в нас на галичині, просто не зтикалася з таким.. дякую. під ноги в мене рушник простий, троянди, два голуби, і золоті кільця. усьо! чи то може той рушник дати на повязування рук, а під ноги ото з калиною як ви кажете і тим іншим? чи з голубами рушник вже не можна буде віддати на повязування рук?
з нетерпінням чекатиму відповіді! |
|
Догори |
|
|
|
Всі повідомлення, що містять спробу порушення авторського права будь-якого виробника будуть видалятись без попередження
|