Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
Олеся
|
Написане: середа січня 16, 2008 8:33 pm Тема повідомлення: Послідовність у вишиванні весільного рушника |
|
|
Шановні!
Підкажіть,в якій послідовності потрібно правильно розташовувати узори при вишиванні весільного рушника.
Чим починати і як розташовувати. Буду дуже вдячна. |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: четвер січня 15, 2009 10:50 am Тема повідомлення: |
|
|
Підтримую. Я також у роздумі, з якого боку взятися... Чи не зашкодять тканині пяльця? Вишивати на руках мені не зручно.
Читала, що починати радять із центру орнаменту, але думаю що особисто мені зручніше буде з якихось мережек (дрібних орнаментів упродовж рушника).
Стосовно того що рушник весільний - гадаю, треба мріяти про подальше щасливе життя. Це до того ще й приємно.
Не беруся ще за сам рушник - хоч й купила готовий (кажуть що від "Настуні", принаймні він такий як і на обкладинці останнього номеру, тож я с цим номером й рушник придбала). А не беруся тому, що ізнанка у моїх робіт не досить гарна - тож купила ще просто канву для тренувань. Також нитки взяла які були у магазині - акріл, бо "муліну" підібрати не змогли. На схемі номери як для анкору - а в магазині його немає, і ДМС не було також, хоч в деяких з магазинів вони є й знайти б можна - але кодів у журналі нема...
Отак у мене все непросто, але як то кажуть "мы не ищем легких путей"
Пропоную спілкуватися, бо разом воно веселіше буде. |
|
Догори |
|
|
Редактор Модератор форуму
|
Написане: четвер січня 15, 2009 1:16 pm Тема повідомлення: |
|
|
З чого б почати розповідати Вам про рушник?
Давайте розглянем можливі варіанти матеріалу для рушника:
1. Рушникова тканина.
2. Заготовка лляна.
3. Канва для вишивання.
Використання пяльця:
Звичайно, рушниковій тканині кругле пяльце зашкодить, бо деформує нитку, якщо збираєтесь вишивати на канві, то зашкодить чи ні пяльце, залежить і від пяльця і від канви, а точніше від її якості. Самим оптимальним варіантом буде гобеленове пяльце або вишивання взагалі без нього.
Розташування орнаменту. Розглянемо як приклад рушник з Настуні №27. Спочатку вишиваєте основний орнамент
А потім заповнюєте допоміжним
Теж саме стосується широкого орнаменту по середині.
Починати шити орнамент треба з середини, тоді білі поля з боків орнаменту, якщо вони є, будуть однаковими, а якщо немає, то з обох боків орнамент закінчиться однаково. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: четвер січня 15, 2009 4:45 pm Тема повідомлення: |
|
|
Шановна пані Оксано!
Це просто пречудесно, що Ви відгукнулися, бо саме цей рушник я и збираюсь вишивати! Мене аж щось зачепило у ньому, як то кажуть... А також він дуже личить до мого нового чайного сервізу. Проте й сам символ винограду - саме для дому. Ну і Ваші вірші сподобались - щиро кажу Вам.
Як матеріал я купувала вже готовий рушник - це не дуже правильно, він обрізний - це я вже сьогодня на цьому форумі дізналася. Поки рушникової тканини ніде не бачила, спробую замовити у Вашому магазині.
Стосовно саме цього рушника - я вірно зрозуміла що він саме весільний? І якщо так, то котрий (гадаю що не під каравай - потрібен з колоссям, та не вінчальний) - можливо він під ноги? З Ваших джерел я зрозуміла що рушників повинно буди щонайменше 5 (рушник на руки повязують в церкві при вінчанні, під каравай, під ноги та 2 під ікони). Допоможіть розібратися, чи вірно я зрозуміла щодо кількості рушників? Порадьте також, будьте ласкаві, схеми для інших рушників, бо в мене є бажання вишити їх власноруч (зауважую, що мені не дуже подобаются троянди саме на рушниках).. І незрозуміло зовсім, який повинен бути рушник під ікони - ци є в Вашому журналі саме такі схеми?
Я поки готуюся до того щоб вишити цей рушник - підкажіть, якими саме ниточками Ви прошивали його? На схемі номери як для анкору - а в магазині його немає, чи не підкажете Ви коди ДМС? Дуже не хочу десь стратити, а досвіду у підборі ниток ще не маю. Дякую наперед!
До речі, рушник я купила білого кольору, а був ще - як його назвали лляний, бежевого кольору (мені він дуже сподобался, але не ризикнула його взяти). Як Ви гадаєте, чи можна вишити цей рушник на ньому - і чи потрібно адаптувати якось колір ниток? Або які з рушників могли би бути вишити не на білому (і виглядали б виграшно)?
Дякую за поради щодо початку роботи, я сьогодня спробую розпочати на тестовій тканині вишити орнамент з рушника - мене дуже турбує обратна сторона, буду вчитися (це напевно і є найскладніше). |
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер січня 15, 2009 5:15 pm Тема повідомлення: |
|
|
Если бы я выбирала из того что есть у нас то для себя бы выбрала:
Повязывать руки: АВ-03
Подноги: АВ-21 или тот что на обложке №27
Под коровай : АВ-12 или тот что был в №16
На иконы : АВ-02, АВ06 или скомплектовать самостоятельно из: ЧР-10, Чр12, АВ-19
При венчании принято дарить рушнык для церкви вовремя венчания он используэться под Евангилие это может быть практически любой рушнык (желательно без использования в вышивке чёрного и сегоро цветов).
Это мой выбор, а Вам предстоит сделать Ваш.
Рушник на обложке №27 вишит питерским мулине (Прядильно ниточний комбинат им. Кирова)
P.S. На свадьбу рушныков нужно великое множество повязывать сватов, свекра свекровь и так далее и тому подобное. Но основное это подноги молодым так как именно он символизирует будушую совместную жизнь пары. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: п'ятниця січня 16, 2009 2:59 pm Тема повідомлення: |
|
|
Спасибо за ответ. АВ-21 - не нашла.. Это тот же что на обложке?
Еще раз смотрела бежевый рушнык - и опять не решилась. Как Вы думаете, что б хорошо смотрелось на таком?
Еще я когда-то читала про узоры на рушныках - вроде как они отображают семейное дерево, буквы помню какие-то.. Вы с таким никогда не встречались? |
|
Догори |
|
|
|
Написане: понеділок січня 19, 2009 10:10 am Тема повідомлення: |
|
|
Ні, пані Zest, АВ-21 й обложка номера №27 відрізняються.
Взагалі на лляній канві дуже гарно виглядають яскраві кольори типу червоних троянд, чи маків, але як на мене то рушник має бути білий, хоча може я й занадто консервативна в цьому питані. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: понеділок січня 19, 2009 1:56 pm Тема повідомлення: |
|
|
Спасибо за ответ!
Вышивала основной орнамент (и тоже одна ягодка у меня "убежала" ). Я читала что и рисунок должен быть одинаковым, и пороть/исправлять рушник нельзя. Всвязи с этим вопрос - какое из двух зол меньшее? и как Вы поступаете в таких случаях? Мне все же кажется, что мелкие неточности лучше не исправлять..
Изнанка получше чем была, но все же далека от идеала... Вы заранее просчитываете откуда начинать (ведь узор - повторяющийся) или каждый раз по-разному шьете?
Спасибо что делитесь мнением и опытом - это очень интересно и полезно!
И еще, насчет самого мелкого орнамента (там где ромбики) - вы ниткой одной шьете их или каждый раз закрепляете? |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: вівторок січня 20, 2009 9:47 am Тема повідомлення: |
|
|
Кажется я поняла. У Вас не вертикальные полосочки на изнанке, а горизонтальные, да? Вы всегда так вышиваете или специально для рушника (и весь ли рушник?) ? Я вчера тоже задумалась о такой возможности... Но думаю мне будет не совсем привычно и "насовсем" переучиваться не хотелось бы, наверно... |
|
Догори |
|
|
|
Написане: вівторок січня 20, 2009 9:08 pm Тема повідомлення: |
|
|
пані Zest в мене на звороті завжди роризонтально йдуть нитки, я так з дитинства звикла пробувала перевчитись але нічого з того не вийшло, як результат дуже довго тепер не можу завершити картину з "Единорогами" бо не вишиваю її, а мучусь. І тільки завдяки вродженій звиці не здаватись закінчу цю "кару Божу" рано чи пізно _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: середа січня 21, 2009 12:11 pm Тема повідомлення: |
|
|
Вот и я призадумалась - насчет ромбиков в самом верхнем орнаменте - если шить вертикально, то надо каждый раз закреплять нить, как думаете?
Извините, может тема "Единорогов" где-то поднималась и я ее пропустила.. Вы начали вертикально и "не пошло", правильно? Вот и я этого опасаюсь, это ж рушник все-таки... Не хотелось бы "кару" из него делать...
И в очередной раз насчет этого рушника - я в растерянности... |
|
Догори |
|
|
|
Написане: середа січня 21, 2009 6:16 pm Тема повідомлення: |
|
|
Спава в тому, що там в будь-якому випадку прийдеться багато разів закріплювати нитку. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Zest
|
Написане: четвер січня 22, 2009 10:38 am Тема повідомлення: |
|
|
Значит, будем учиться закреплять. А Вы на лице или на изнанке закрепляете? Я для картин закрепляю на изнанке, потому что на лице видно (крестики толще и нитка видна под ними). А с рушником столько вопросов... |
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер січня 22, 2009 1:56 pm Тема повідомлення: |
|
|
Я завжди закріплюю на лицевій стороні! _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Натуся
|
Написане: вівторок лютого 03, 2009 11:13 am Тема повідомлення: А з чого починати? |
|
|
Шановна пані Оксано! Я "загорелась" вишити собі рушник на весілля, хочаб один, але по ходу виконання задуманого виникає дуже багато запитать. Порадитись нема з ким (бабусі, від якої мені дістався "ген вишивання" - нема Царство їй Небесне, та й вишивати я почала примусово, на уроках вишивання в університеті), а ось тепер не знаю що робити. Але про все по черзі.
по-перше - придбала рушникову канву а вдома роздивилась на ній невеличкий брак - з виворітнього боку розірвані нитки зв'язані. чи можна на такій канві вишивати саме весільний рушник? чи не вагаючись порізати на серветки а заодно потренуватись вишивати на такій "мелочи"!
по друге: я правильно зрозуміла - треба вишивати в кожну "дірочку", чи брати по дві?
по третє: з чого починати вишивку? Я вибрала візерунок з № 19. і задумала, що цим рушиком нам пов'яжуть руки. чи правильно я зробила вибір? чи візерунок має бути більш символічним? що означає вичитана мною вказівка, що вишивати потрібно починати з "чоловічої" стороони? а якщо я не знаю, ХТО він? Допоможіть, будь ласка!!! Заздалегідь вдячна, за ВАшу відповідь!!! _________________ Натуся |
|
Догори |
|
|
|
Всі повідомлення, що містять спробу порушення авторського права будь-якого виробника будуть видалятись без попередження
|