Попередня тема :: Наступна тема |
Чи необхідний на сучасному весіллі Весільний рушник? |
Обов'язково! І наречена має вишити його сама. |
|
68% |
[ 13 ] |
Традиція є традиція, але можна й купити. |
|
26% |
[ 5 ] |
Та кому треба ті рушники! |
|
0% |
[ 0 ] |
Та кому треба те весілля! |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Всього голосів : 19 |
|
Автор |
Повідомлення |
Редактор Модератор форуму
|
Написане: четвер жовтня 23, 2008 8:55 am Тема повідомлення: |
|
|
З трояндами та голубами рушник краще дати під коровай, можна впринципі й руки повязати ним але якщо в Вас в регіоні не заведена така традиція....
Підноги троянди й горуби не варто! Бо на нього стаєте ногами, а не навколішки як раніше. Квіти з колючками (троянди) підноги не використовують ати не мати перешкол в сумісному житті..... Прочитайте статті в настуні №5 та 7 (в веб-версії видання вони є).
Дивіться http://www.nastunya.com.ua/ua/journal/112/
http://www.nastunya.com.ua/ua/journal/131/ _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Оксана
|
Написане: субота листопада 15, 2008 8:12 pm Тема повідомлення: |
|
|
Доброго всім дня (вечора, ранку ) !
Щодо цільнотканості весільного рушника не буду сперечатися. бо не знаю. Попитала в старших, ніхто такого не чув. Ми живемо біля великого міста, можливо, щось із традицій і не збереглося.
У нас на Харківщині молодим зав'язують руки рушником, потім вдома молодший брат молодої ( або просто молодший родич чоловічої статі) тримаючи за той рушник заводить молодят за стіл. В деяких селах руки потім він же і розв'язує (я так розумію, щоб і молоді голодні не сиділи ), а в деяких - не можна знімати той рушник поки гості перший раз з-зі столу не встануть.
А взагалі, любі дівчата і жіночки, не переймайтеся, якщо на Вашому весіллі щось було не зовсім "за правилами". Головне, щоб любов була, а правил та забобонів стільки, що всіх дотриматися фізично неможливо. Моя родичка виходила заміж в іншу область, так виявилося, що в наших селах на деякі речі погляд діаметрально протилежний . Свашки ледь не посварилися. А молоді (дай їм, Боже!) вже вісімнадцятий рік живуть. Господиня вже сину весільні рушники ладить. |
|
Догори |
|
|
|
Написане: вівторок лютого 17, 2009 9:49 am Тема повідомлення: |
|
|
Рушникова тканина значно подорожчала хоч якість лишилась незміною.
Виробник аргументує це тим, що здорощала сировина. _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
mobcon
|
Написане: понеділок травня 31, 2010 3:27 pm Тема повідомлення: |
|
|
[quote="Редактор"]Прочитайте статті в настуні №5 та 7 (в веб-версії видання вони є).
Дивіться http://www.nastunya.com.ua/ua/journal/112/
http://www.nastunya.com.ua/ua/journal/131/[/quote]
Шановна Оксана, поясніть будь-ласка наступну вимогу до рушника під ноги: "Головна вимога до рушника, що стелився під ноги молодятам, – неперервність орнаменту від краю до краю рушника, щоб не переривалася життєва дорога молодого подружжя"
Що мається на увазі? Зрозуміло про неперервність нитки у тканому полотні,яка є цільною від початку до кінця полотна. А от як розуміти про орнамент, адже він вишивається, зазвичай, не вздовш всієї довжини рушника, в лише на лівому і правому краях. Тобто він вже не є цільним... |
|
Догори |
|
|
|
Написане: вівторок червня 01, 2010 8:45 am Тема повідомлення: |
|
|
Ось з лівого боку орнамент що відповідає вимогам, а з права так як робити не потрібно.
_________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
mobcon
|
Написане: середа червня 02, 2010 10:51 am Тема повідомлення: |
|
|
Дуже дякую за змістовну відповідь! |
|
Догори |
|
|
mobcon
|
Написане: четвер червня 03, 2010 9:01 am Тема повідомлення: |
|
|
І знову доброго дня!
Виникло ще одне питання: якщо орнамент має бути неперервним, то чи правильно буде вишивати на рушнику під ноги берегині та вінок з ініціалами (планувала вишити після основного орнаменту 2 симетричні берегині у вигляді хреста, а посередині над ними вінок із ініціалами та короною)? Адже вони є "самостійним" малюнком і не є неперервним... |
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер червня 03, 2010 1:13 pm Тема повідомлення: |
|
|
Є певні поради (рекомендації) до того, що бажанно і чого Варто уникнути, теоретично можна захотіти і вишити портрети наречених різні по обох кінцях рушника (ніде не написано і не сказано, що не можна, але так само ніхто не говорить, що це можна).
Так вишивати чи ні ті портрети?
Однгозначної відповіді нема тобто можна "натулити" всього - що невстигли заборонити і тішитись оригінальністю
А якщо серйозно передивідься максимальну кількість літератури якщо не знайдете застережень то вишивайте, побачите що буде, іншим розповісте. (незовсім серьозно вийшло) _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
donechka2006
|
Написане: п'ятниця травня 06, 2011 7:34 pm Тема повідомлення: |
|
|
підкажіть будь ласка які повинні бути розміри у весільних рушників ,для рук на ікони і під коровай? |
|
Догори |
|
|
olya--22
|
Написане: п'ятниця травня 31, 2013 8:33 pm Тема повідомлення: |
|
|
Доброго дня , я купила у магазині Рушник Настуня схема АВ-29 (в якому 10*10 клітинок - 25 шт ), і мій рушник має по ширині 10*10 - 17 квадратів тобто 170 хрестиків -це якщо вишивати через одну клітинку , а якщо одна в одну клітинку - виходить 35 квадратів тобто 350хрестиків . Ви можете скинути мені схими відповідно до мого рушника тобто в ширині 170 або бажано 350 хрестиків .Чекаю відповіді...Дякую |
|
Догори |
|
|
|
Написане: середа листопада 12, 2014 4:18 pm Тема повідомлення: |
|
|
Часом запитання ставиться таким чином, що чи то краще не відповідати.... _________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
|
Всі повідомлення, що містять спробу порушення авторського права будь-якого виробника будуть видалятись без попередження
|